Ege Enginarın hikayesi yeniden yazılıyor

Enginarın hikayesi yeniden yazılıyor

05.05.2024 - 05:02 | Son Güncellenme:

Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin bu yıl 10’uncusu düzenleniyor. Festivalde konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Bu festival uzun soluklu bir Urla hikayesidir” dedi.

Enginarın hikayesi yeniden yazılıyor

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle önceki gün ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İki gün boyunca renkli ve coşkulu programlarla devam eden festival bugün sona erecek. Festivalin ilk gününde Urla Jandarma Kavşağından Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan kortej yürüyüşü ve törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Gülşah Deniz Atalar, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Festivalde konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, festivalin tüm Urlalıların emeği olduğuna dikkat çekerek, “Enginarın hikayesini bugün yeniden daha güçlü ve daha lezzetli yazmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu festival bir Urla hikayesidir. Bu hikayeyi çiftçilerimiz, aşçılarımız yazdılar. Bu festivalde Ahmet amcanın Fatma teyzenin alın teriyle topladığı ürünlerin tadına bakacaksınız. Birbirinden farklı lezzetlerle buluşacaksınız. Bu festivalde stantları başında 100’den fazla enginar üreticimiz sizleri ağırlayacak. Urla’da toplam bin 900 ton enginar üretiliyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Urla’nın kayyumdan alındığına dikkat çekerek, “Uluslararası Urla Enginar Festivali bugün 10 yaşında. Festival, Urla’nın tanınırlığını uluslararası boyutta artırıyor” şeklinde konuştu.

OSZAR »