Ege ‘Sizler kamunun halkın sesisiniz’

‘Sizler kamunun halkın sesisiniz’

05.05.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Aras, “Yaptığınız olumlu ve olumsuz tüm yorumları daima dikkate aldım, Almanya’da devam edeceğim” dedi.

‘Sizler kamunun halkın sesisiniz’

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ve dernek üyeleri katıldı. Başkan Aras, “5 yıl boyunca Bodrum’da acısıyla tatlısıyla sizinle çalıştım. Sizlerin yaptığı olumlu ve olumsuz tüm yorumları her zaman dikkate aldım, almaya da devam edeceğim. Sizler halkın sesisiniz, kamunun sesisiniz. Sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan ise dernek üyeleri ile hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yenebiliriz” diye konuştu.  

Haberin Devamı

Kaleminiz güçlü olsun 

Karabağlar Belediyesi Başkanı Helil Kınay, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününe özel mesaj yayınladı. Kınay mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli basın emekçisi dostlarım… Sözüm ve mücadelem değişmiyor. Her şart ve koşulda, tüm baskılara rağmen görevini yapan, yapmaya çalışan; kalemini tarafsız, bağımsız, ilkeli, haber alma özgürlüğümüz için halktan yana kullanan tüm basın emekçilerimiz için, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü adına anlamına yakışır günlerde kutlamak dileği ile…” 

‘16 sıra geriledik’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutlayan bir mesaj yayımladı. Akın “Özgür basın, özgür bir ülkenin teminatıdır. 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye, önceki yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165’inci sırada yer aldı. Her türlü sansüre ve baskıya direnerek görevlerini en iyi şekilde yerine getiren basın emekçilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” dedi.

OSZAR »