Gündem ‘Zirve CHP açısından çok verimli geçti’

‘Zirve CHP açısından çok verimli geçti’

05.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Özgür Özel arasındaki tarihi bulaşmaya ilişkin vekillerini bilgilendirdi.

‘Zirve CHP açısından çok verimli geçti’

MEHTAP GÖKDEMİR - Grup Başkanvekilleri aracılığıyla vekillere iletilen bilgi notunda, “Görüşme olumlu atmosferde, görüş alışverişi şeklinde geçmiş, CHP açısından verimli olarak nitelendirilmiştir” denildi. Notta, görüşmenin içeriğine ilişkin aktarılan bilgilerin dışarıya sızdırılmaması uyarısı dikkati çekti.

Haberin Devamı

Görüşmede kamuoyunun gündemindeki bütün konuların ele alındığı belirtilen notta, bu konular; “atanamayan öğretmenler, emeklilerin sorunları, asgari ücret, kamuda mülakat sorunu, belediyelerin borçları, belediyelere kayyum atanması, müfredat, Gezi tutukluları, hasta tutuklular, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması ile deprem bakanlığının kurulması önerisi” olarak sıralandı.

'TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ'

Anayasa konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildiği vurgulanan notta, “Cumhurbaşkanınca konu açıldığında da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Genel Başkanımız arasında yapılan görüşme marjında kalınmış, Genel Başkanımız bu görüşme sonrası kamuoyunun önünde yaptığı açıklamaları tekrarlamıştır” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Özel’in görüşmede CHP’nin Türkiye’de muhalefet partisi olduğunu, yurt dışında ise “Türkiye’nin partisi” olduğunu vurguladığı aktarılan notta, “AK Parti ile aynı görüşte olduğumuz dış politika konuları olduğunun da altını da çizmiştir” denildi.​

'BAKAN YARDIMCISI VERİRİZ' AÇIKLAMASI KURMAYLARI ŞAŞIRTTI

Özel, Erdoğan ile görüşmesinde Deprem Bakanlığı kurulması önerisini dile getirmiş ve “Bir bakan yardımcısı verebiliriz” demişti. CHP’li bazı kurmaylar, “Kazanan bir genel başkan var. Yeni bir süreç. Biz iktidara gelseydik deprem bakanlığını kuracaktık” görüşünü dile getirirken, bazı isimler ise, “Şaka mı bu? Bakan Yardımcılığı iktidara ‘biz koalisyona hazırız’ demek anlamına gelmez mi? Bakan Yardımcısı vermek hükümete ortak olmak demektir. Bu tabanda sıkıntı yaratır” tepkisini gösterdiler.

OSZAR »