Yerel seçim bitti, başkanlar koltuğa oturdu ancak tartışma bitmek bilmiyor. Özellikle CHP’li yerel yönetimlerin, yine kendi partilerinden devraldıkları belediyelerin borçlarıyla ilgili yaptıkları açıklama kolay yutulur lokma değil. 

***

Bazı başkanlar, borçlarla ilgili pankart asacağını, halkın gerçekleri bilmesi gerektiğini belirtiyor, “Maaş ödemede güçlük çekiyoruz. Dünyanın borcuyla karşı karşıya kalmış durumdayız, ne yapacağız bilemiyoruz” gibi ifadelerle kamuoyunu bilgilendirme yarışına girmiş durumda. 

Haberin Devamı

***

CHP’li başkanlar bu sözlerinde haklı olabilir, ancak ülke genelinde borçsuz hangi belediye var ki, hepsi hemen hemen gırtlağa kadar sıkıntı içinde. 

***

Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “AK Partili belediyelerden devraldığımız kentlerde dert büyük. Başkanlarımız ne yapacağını şaşırmış durumda. İsraf diz boyu olmuş. Bu konuda hükümetin yerel yönetimlere destek vermesi gerekir” diye konuşmuştu. 

***

Ancak Özel, CHP’li belediye başkanlarının yine CHP’lilerden devraldıkları belediyelerin borcunu ya bilmiyor ya da bilmek istemiyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksın, bilmem anlatabildim mi? 

Tehlike kapıda hala uykudayız!

Yıllardır yazıyorum, deprem deprem deprem. Sen söyle sen işit diye bir söz vardır ya, inanın bu konuyu gündeme getirmekten bıktım. Ancak tehlikeyi fark eden biri olarak da, sarsıntı konusunu kaleme almaktan kendimi alıkoyamıyorum. 

***

Tüm deprem uzmanları aynı senaryoyu gündeme getiriyor. Doğuda, batıda, güneyde ve kuzeyde depremin eli kulağında olduğunu, acil önlem alınması gerektiğini söylüyor. 

***

Özellikle Prof. Dr. Naci Görür’ün son günlerde yaptığı açıklama tüm gazete ve internet sitelerinde ilk sırada yer aldı. Görür ne diyor: “Bugünlerde Tunceli, Bingöl, Karlıova, Erzincan ve Manisa endişelendiriyor. İzmir’de de sıkıntılı 15 fay mevcut. Bu yüzden kentlerimizi dirençli hale getirelim.”   

***

Sadece Prof. Dr. Naci Görür değil, Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da aynı konuya dikkat çekiyor, “Felaket kapımızda, hala doğru dürüst bir önlem alınmadı. Gerekli çalışma yapılmadı. Dönüşümle ilgili sıkıntı sürüyor. Tüm yerel yönetimler ve hükümet el ele vermeli, çalışmaya hemen başlanmalı” diyor. 

Haberin Devamı

***

Hocalar söylüyorlar söylemesine de, dişe dokunur bir önlemin alındığını yıllardır göremedik. İllaki büyük felaketi yaşadıktan sonra mı tedbir alınacak. Bu konuda her kurumu göreve davet ediyorum… 

OSZAR »