Aksaray Evde eğitim gören Serebral Palsi hastası Merve’ye, ikizi Meryem’in okulunda sürpriz doğum günü

Evde eğitim gören Serebral Palsi hastası Merve’ye, ikizi Meryem’in okulunda sürpriz doğum günü

04.05.2024 - 10:49 | Son Güncellenme:

Evde eğitim gören Serebral Palsi hastası Merve’ye, ikizi Meryem’in okulunda sürpriz doğum günü

Evde eğitim gören Serebral Palsi hastası Merve’ye, ikizi Meryem’in okulunda sürpriz doğum günü

Erkan ALTUNTAŞ / AKSARAY, (DHA)- AKSARAY'da Serebral Palsi hastalığı nedeniyle evde eğitim alan Merve Nur Demir'e (10), ikizi Meryem Nur Demir'in okulunda sürpriz doğum günü düzenlendi. İkiz kardeşler, okulda kutlanan doğum günüyle 10 yaşına girdi.

Inara ve Recep Demir çiftinin ikiz kızlarından Serebral Palsi hastası Merve Nur Demir doğuştan rahatsızlığı sebebiyle okula gidemeyince Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 'Evde Eğitim' projesi kapsamında eğitim görüyor. İkizi ise Cumhuriyet İlkokulu 4’üncü sınıfta eğitime devam ediyor. Özel Eğitim Öğretmeni Gamze Böğe ve Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Derya Uz, ikiz kardeşler için okulda doğum günü sürprizi hazırladı. Merve Nur da, ikizinin okuluna getirilerek birlikte doğum günlerine kutladı. Arkadaşları ise ikiz kardeşlere hediye verdi.

‘ÖN YARGI İLE ALMIŞTIM ,İYİ Kİ BENİM ÖĞRENCİM OLMUŞ’

Merve Nur Demir’in öğretmeni Gamze Böğe, “Cumhuriyet İlkokuluna bağlıyız. Ailesi çok bilinçliler. Merve’ye çok büyük katkılar sağladık, gelişmeler oldu. Bugünde buradayız. Güzel bir etkinlik hazırlamışlar. Son senemizde teşekkür ediyoruz. Merve Nur’u ben 2'nci sınıfta tanıdım. Arkadaşım öğretmeniydi. Arkadaşımdan sonra ben devraldım. İyi ki de almışım bu konuda biraz ön yargılıydım, ama olmamak lazımmış. Çünkü bu çocukları topluma kazandırmak çok güzel bir his. İkizi Merve Nur ise arkadaşlarıyla birlikte hayatına devam edebiliyor. Ama Merve Nur’u da hiçbir zaman unutmuyorlar.''dedi.

“EVDE EĞİTİMDE AİLELERİN BİLİNÇLİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Evde eğitimde ailelerinde bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Böğe, “ Evde eğitim konusunda ailelerin bilinçli olması çok önemli. Okul müdürlerimizin çocuklarımızı okullarımıza kabul etmesi de çok büyük önem teşkil ediyor. Çünkü çocuklarımızın yapabileceği çok fazla aktiviteleri yok. Sadece rehabilitasyona gidebiliyorlar o yüzden çocuklarımıza bir öğretmenimizin gelmesi bile çok büyük bir avantaj sağlıyor. Mesela tatil olduğu günlerde ben gitmediğimde soruyormuş, o kadar farkında oluyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“ÖZEL ÇOCUĞUMUZU OKULUMUZDA SOSYALLEŞTİRİYORUZ”

4 yıldır Meryem Nur'un öğretmeni olduğunu belirten Derya Uz ise; “Meryem Nur’un ikizi, Merve Nur, evde eğitim görüyor. Karne günlerinde öğretmenleri ara ara getirdiği zaman sınıfımızda bir kaynaşma oluyor. Bu yılda Gamze öğretmenimizle daha büyük bir etkinlik olsun diye bir doğum günü kutlayalım dedik. Görüyorum ki ikisi de çok mutlu oldu. Özel çocuklarımızı böyle ortamlara sokup sosyalleşmelerini sağlamak çok güzel bir şey. Meryem kardeşini o kadar sahiplenmiş, o kadar benimsemiş iki kardeş arasında o kadar güzel bir diyalog va.''dedi.

“ÖĞRETMEN, EVE GELİNCE KIZIM KONUŞMAYA BAŞLADI”

İkizlerin annesi Inara Demir, “Ben böyle bir etkinlik düzenleyen öğretmenlerimize ve arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Millî Eğitim Müdürlüğü de bizimle özel ilgileniyor. Merve özel eğitim öğretmeni Gamze Böğe gelmeden önce hiç konuşmuyordu. Sadece şarkı dinliyordu. Öğretmenimiz gelmeye başlayınca konuşmaya başladı. Şu anda diğer ikizi kadar konuşamıyor ama okuması güzel, sürpriz doğum gününden çok mutlu oldu. Pamuk şeker, pasta ve süslemeler çok güzel olmuş. Okulda unutulmaz bir doğum günü bizleri çok mutlu etti”dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI

OSZAR »