Antalya İlk sergi heyecanı

İlk sergi heyecanı

05.05.2024 - 12:26 | Son Güncellenme:

İlk sergi heyecanı

İlk sergi heyecanı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) işbirliğinde açılan resim kursunda yetişen kursiyerler, ilk kişisel sergilerini açarak ressam olmanın heyecanını yaşadı.

Belediyenin Değirmenönü Sanat Merkezi'nde açtığı kurslara katılıp öğretmen Dilek Sogay'ın eğitmenliğinde yeteneklerini ortaya çıkaran 67 yaşındaki 2 çocuk annesi Suzan Kirişçioğlu, 59 yaşındaki 2 çocuk annesi Aysun Taşkıran resim yapmaya karar verdi. Emekli lise öğretmeni Kirişçioğlu 7 yıl, emekli bankacı Taşkıran da 5 yıl karakalem, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya tekniklerinde resim eğitimi aldı.

ESERLER BEĞENİYE SUNULDU

Ressam olma hayallerini sabır ve azimle çalışarak gerçekleştiren Suzan Kirişçioğlu ile Aysun Taşkıran, resim öğretmeni Dilek Sogay'ın verdiği tam notlar ve "Artık eserlerinizi sergileyebilecek düzeye geldiniz" önerisiyle resim çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu.

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan, kurs öğretmeni Dilek Sogay, öğrencileri Suzan Kirişçioğlu, Aysun Taşkıran, galeri yöneticisi Özge Gür alkış eşliğinde birlikte kesti. Sergiye, AKHEM kursiyerleri, sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

ANTALYA İKİ RESSAM KAZANDI

Gülnur Karaaslan, sergilenen eserleri incelerken, "Belediyemizin açtığı kurslara katılıp yeteneklerini ortaya çıkaran genç ve yetişkin kursiyerlerimiz hayallerini gerçekleştiriyor. Bugün Antalya'mıza iki ressam daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi, kurs öğretmeni Dilek Sogay'a, Suzan Kirişçioğlu, Aysun Taşkıran'ı kutladı.

SANAT ATÖLYESİ AÇACAKLAR

5 ve 7 yıllık resim çalışmalarından oluşan eserlerini ilk kez görücüye çıkarmanın heyecan ve mutluluğunu yaşayan Suzan Kirişçioğlu- Aysun Taşkıran ikilisi de gördükleri ilgi karşısında duygulu anlar yaşadı, "Hedefimiz atölye açıp çocuk, genç ve yetişkinlere resim sevgisini aşılamak" dedi.

FOTOĞRAFLI

OSZAR »