Edirne Yeşilay'dan Edirne'de, sağlıklı yaşam için bisiklet turu

Yeşilay'dan Edirne'de, sağlıklı yaşam için bisiklet turu

05.05.2024 - 12:20 | Son Güncellenme:

Yeşilay'dan Edirne'de, sağlıklı yaşam için bisiklet turu

Yeşilaydan Edirnede, sağlıklı yaşam için bisiklet turu

Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)- YEŞİLAY'ın Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı, 'Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim' sloganıyla bu yıl 11'incisini düzenlediği bisiklet turu, Edirne'de Vali Yunus Sezer'in katılımıyla gerçekleştirildi...

Yeşilay'ın 81 ildeki eş zamanlı düzenlediği Yeşilay Bisiklet Turu, Edirne'de de gerçekleştirildi. Yeşilay Edirne şubesi'nce düzenlenen, Edirne Valisi Yunus Sezer'in de katıldığı etkinlik katılımcıların Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başladı. Atatürk Bulvarı boyunca seyreden bisiklet kortejinin turu, Karaağaç Mahallesi'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi'nde son buldu.

Organizasyon başlangıcında katılımcılara seslenen Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek için etkinliğin düzenlendiğini kaydetti. Spor yaparak bağımlılıklarla mücadele edilebileceğine vurgu yapan Şube Başkan Bayrak, "Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıktan uzak, sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunmak, spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemine dikkat çekmek için bu turu düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer de, Edirne açısından da iki önemli programın gerçekleştirildiğini belirtti. Sezer, "Bugün gerçekleştireceğiz birincisi bugün çok köklü bir kuruluşumuz olan ve kendisini bağımlılıkla mücadeleye adamış Yeşilay'ımız ve Yeşilay'ımızın gönüllüleriyle beraber 81 ilimizde aynı anda bugün hem farkındalık oluşturmak, hem bağımlılıkla mücadeleye, hem sağlıklı yaşama bir farkındalık oluşturmak üzere bugün bisiklet turunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Öğleden sonra da dün başlayan Kakava ateşini yakacağız" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

OSZAR »