Benzer hatalar kupa maçında yapılmasın!

Haberin Devamı

Hızlı, istekli, arzulu başlayan, sahada ayak bakmadık yer bırakmayan, ön alan baskını çok iyi yapan Y. Samsunspor, Trabzonspor’un kalesine bir kez gelmesine müsaade etmeden 2-0 öne geçmeyi başardı.
Tartışılacak penaltının Trabzonsporlu oyuncuların, ev sahibi takıma ikramıydı desek daha doğru olur; Uğurcan Çakır elleriyle, Umut Güneş ayaklarıyla başrollerdeydi. Pozisyonun başlangıcında ofsaytı bozan oyuncu da Banıya’ydı.
Seyircisinin coşkuyla tempolu oynayan, iyi mücadele eden takımlar karşısında bu tip hataları yaparsanız, başınıza iş alırsınız! Süper lig takımları arasında defansta bu kadar hata yapan başka bir takım yoktur herhalde.
Penaltıyı soracak olursanız,bu karşılaşmada VAR’da görev alanlar yerli idi, yani bizden birileriydi! Bir hafta da hakemleri konuşmayalım. Sorumuz şu; VAR’da yabancı hakem olsaydı o pozisyonu verir miydi?
Banıya ile Fernandes tercihi büyük hataydı. Gerçi Abdullah Avcı, Mendy’i stoper oynatsa bir türlü, oynatmasa başka türlü; bazıları tarafından hep eleştiriliyor. Halbuki Trabzonspor’un galip geldiği karşılaşmalarda Mandy stoper oynamıştır. Fernandes ve Banıya’nın maç eksikliğini de düşünürsek, Y. Samsunspor için büyük nimetti bu ikilinin sahada olması…
Trabzonspor maça ortak olur mu denildiği, düşünüldüğü, rakip kaleye bulan ilk topta, Bardhı’nin frikik golüyle farkı bire indirdikleri anlardı ancak Zeki Yavru’nun köşe vuruşunun gol olmasına yardımcı olan Fernandes’in golü sonrası tamamen oyundan düştü bordo-mavililer… Ara ki Trabzonsporlu oyuncuları bulasın, biri değil hepsi tanınmaz oynadı!
Ve sahne kırmızı-beyazlı oyunculara kaldı ki, maçın başından sonuna dek çok etkili oynadılar. Anlayacağınız derslerini iyi çalışmışlar, karşılığını da aldılar.
Trezeguet, ikinci yarının hemen başında Okan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu atmış olsaydı, sonuç ne olurdu bilinmez ancak Avcı’nın öğrencileri dünkü oyunla, iştahsızlıkla maçı çevirmeleri zordu. Açıkçası kazanma iştahları yoktu!
Haklarını teslim edelim; kırmızı-beyazlı oyuncular hak ederek üç puanı aldılar, böylelikle ligde de rahat bir nefes almış oldular.
Netice itibariyle Trabzonspor bir maç kaybetti, Trabzonsporluların çok da kafaya takmalarına gerek yok. Futbol hatalar oyunu, dün akşam da ilk yarı yaptıkları hatalardan kaybettiler, ligin üçüncülük yolunda alınan bu mağlubiyetin telafisi var, yeter ki benzer hatalar çarşamba günü Karagümrük’le oynanacak kupa maçında yapılmasın!

OSZAR »