Esrarengiz bir bildiri

Bir bildirinin sadece giriş kısmını yazıyorum;
“Her türlü tehdide boyun eğen. Adaletten yana zerre tavır koymayıp, koltuğunu kaybetmemek için kendi kaygılarının esiri olup toplumun bölünmesine neden olan...”
Ve bu bildiri, “... tarihin en kötü TFF Başkanı, kurulları ile birlikte istifa etmeli” diye bitiyor.
Bu bildiri, Galatasaray’ın bildirisi. Tavrını net şekilde belirtiyor.
Ve 10 gün sonrası Galatasaray Kulübü, erken genel kurul için imza veren kulüplerin kararını değiştirmesini sağlamak adına delegelere baskı yapıyor. Sayın Büyükekşi’ye de tam destek oluyor.
İnanılır gibi değil. Bu öyle bir bildiri ki, normalde Galatasaraylı yöneticilerin TFF Başkanı Sayın Büyükekşi’nin yüzüne bir daha bakmamaları ya da bakamamaları gerekir.
Şimdi o bildiri yokmuş gibi davranıyorlar. Tam bir kanka oldular. O kadar kısa sürede ne oldu? Ne yaşandı? Bu kadar keskin dönüş nasıl oldu?
Şunu net olarak söyleyebilirim ki, futbolumuzun en esrarengiz olayını yaşıyoruz.
Peki bu bildiriyi kim yazdı? Yoksa korsan bildiri mi? Bu bildirinin belli bir amacı mı var?
Bu soruların hepsi öyle kaldı. Birisinin açıklamasını merakla bekliyoruz.
Ama sanmıyorum...
Yakında o bildiriyi silerlerse de şaşırmam.

Haberin Devamı

Erden Timur vakası

Galatasaray’da bir Erden Timur olayı var.
Sarı-Kırmızılı taraftarlar kayıtsız şartsız bir sevgiyle bağlı. Kesinlikle toz kondurmuyorlar. Dursun Özbek’in yönetim listesinde olmaması büyük şok yarattı.
Bu gidişle Sportif AŞ’de de olmayacak.
Ama tabii olaylar bu kadar basit değil. Tüm gelişmelerin belli nedenleri var.
Öncelikle son iki yıldır Erden Bey, kulüp içindeki gelişmelerden son derece rahatsız. Bu rahatsızlıklarını 2023’de genel kurulda zaten açıklamış. Kısaca kendisinin sadece gelir getirici konularda çalıştığını ancak hep sıkıntılı konulardan kendisinin sorumlu gösterildiğini belirtiyor. Yani diyor ki, “İyi de ben yokum, kötüde ben sorumlu oluyorum...”
Son olarak da yakın bir zamanda bir YouTube kanalında kulüp içerisinin dışarıdan çok daha fazla karışık olduğunu belirtiyor.
Yani Erden Bey, Dursun Başkan’dan ve yönetiminden rahatsız. Hem de çok rahatsız. Arkasından kuyusunun kazıldığından emin.
Tabii Dursun Başkan da olaya farklı bakıyor ve o da rahatsız.Çünkü Erden Bey’in Florya icraatlarında başına buyruk olması, yönetime danışmadan yapılanması, Okan Hoca’nın onayı dışında transferler yapılması, bu transferlerin çok maliyetli olması ve karşılığında bir verim alınmaması, taraftarı arkasına almasını bir güç olarak kullanması Dursun Başkan ve yönetimini çok rahatsız ediyordu. Bunlar da camiada çok sık konuşuldu, dedikodusu yapıldı, Erden Timur ağır bir şekilde eleştirildi. Bunlar da dolayısıyla Erden Timur’un kulağına gitti.Bir de başka taraf var.
Florya arazisi...
Şimdi ortada Galatasaray’ın Bankalar Birliği’nden çıkmasını sağlayacak bir Florya arazisi konusu var. Erden Bey’in de bu işin içinde olmasını istediği bir gerçek. Ama Dursun Başkan bunu istemiyor. Orayı kendi çözmek istiyor ve Erden Timur’un karışmasına gönülsüz.
Tabii olay burada patlıyor.
Dursun Başkan’ın tek başına hareket ettiği ve hatta gizli anlaşmalar yaptığı iddiası, şu anda Galatasaray camiasında en çok konuşulan konu. Bu dedikoduların çıkış noktası ise Erden Bey olarak gösteriliyor. Dolayısıyla seçim öncesi bu dedikoduların yayılması, Dursun Özbek’i çok rahatsız etti. Ortada Florya için gizli bir anlaşma var mı henüz bilmiyoruz. Zaten yakında ortaya çıkar.
Yani durumlar çok karışık. Erden Bey, başkan adayı Süheyl Batum ile birlikte olursa da hiç şaşırmayın.Bu kadar güvensizlik ortamında sizce Erden Bey, Dursun Başkan ile çalışır mı? Ya da Dursun Bey, Erden Bey ile yeniden birlikte olur mu?
Bence olmaz. Olsa bile artık yürümez.

Haberin Devamı

700 yıl nasıl yaşanır?

Haberin Devamı

Çok sevdiğim bir Afgan söylemi var. Sanıyorum şu anda ki ortama çok uyuyor.
Afganlı bir bey 700 yıl yaşamış. Peki nasıl yaşamış? Bunu ona sormuşlar.
Onun da cevabı şu olmuş:
“Sürekli taraf değiştirdim ondan.”
Alın nereye çekerseniz çekin.

OSZAR »