Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

[email protected]

Tüm Yazıları

Porselen laminalar, diğer bilinen ismiyle "tırnak porselenler"  estetik bir gülümseme elde etmek için kullanılan ince, özel olarak yapılmış porselen kaplamalardır. 

Porselen lamina işlemi, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılan diş formundaki ince porselenlerin uygulanmasıyla gerçekleştirilir. 

Lamina uygulaması için ilk adım, dişlerin hazırlanmasıdır. Bu hazırlık sürecinde biz hekimler ya dişe hiç dokunmayız ya da dişteki estetik problemin şiddetine göre dişlerin küçük bir kısmını hafifçe törpüler ve şekillendirebiliriz. 

Haberin Devamı

Ardından, dişlerin üzerinden ölçü alıp ve laboratuvarda özel olarak üretilen porselen laminaların hazırlanmasını sağlarız. 

Porselen laminalar hazırlandıktan sonra dişlerin üzerine yerleştirir ve yapıştırırız. Bu işlem sonrasında, laminalar dişlerin doğal görünümünü yeniden kazandırırken, aynı zamanda daha beyaz, düzgün ve estetik bir gülümseme elde etmeyi sağlar. 

Porselen lamina uygulaması, dişlerin şeklini, boyutunu ve rengini iyileştirmek için kullanılırken, aynı zamanda çürükler, lekeler, kırıklar ve boşluklar gibi çeşitli diş kusurlarını düzeltmek için de etkili bir çözümdür. 

Sonuç olarak, lamina dişler, estetik bir gülümseme elde etmek isteyenler için iyi ve kpruyucu bir seçenek olabilir. 

Dişlerin doğal görünümünü iyileştirmenin yanı sıra, lamina uygulaması, kişinin kendine güvenini artırır ve daha çekici bir gülümseme sunar. 

Tabii ki her vaka laminat diş yapmak için uygun olmayabilir. Eğer doğru teşhis konulup doğru bir karar sürecinden geçilirse laminalar uzun süre kullanılabilir ama lamina'nın uygun olmadığı vakalarda zirkonyum bir alternatif olabilir. 

Eğer sizler de daha estetik bir gülüş istiyorsanız porselen lamina seçeneğinin sizin için uygun olup olmadığını diş hekiminize danışabilirsiniz.

OSZAR »